pondělí 13. února 2012

Bucharest in daily motion - denní život v Bukurešti 2

Toaletní intermezzo

aneb jak si na rumunských záchodech noviny nepřečtete. I tak by se dnešní záznam ze série Bucharest in daily motion mohl nazývat.
Navštívil jsem tady už hodně podniků, od barů, hospod a restaurací, přes veřejné instituce a studentské kluby až po soukromá bydla studentíků a pracantů. Každá zastávka je trochu jiná, o zákazníka/hosta se personál/majitel stará rozdílně. Někde mají na tvářích úsměv a ochotu na jazyku, jinde kamenný ksicht a ledovou auru v základní výbavě. Stejně tak se liší kvalita poskytovaných služeb. Za ty dva měsíce jsem si zvykl na ledacos a vytvořil mapu míst, kam se rozhodně vydat a kam už nikdy nevkročit. Na co si ale jak se zdá nezvyknu je rumunská záliba ve vychlazených toaletách.

Kdykoliv tady jdu na záchod ve veřejném podniku, mám strach aby mi při "malé domů" nezůstal v ruce krápník. O "velké domů" se bojím vůbec pomyslet. Mnoho z vás, moji přátelé, se rádo posadí a vychutná si čisté záchodky s časopisem v ruce. Tady by vám, pánové a dámy, přimrzla stehýnka k prkýnku! A nejen, že je to nepříjemné, je to zároveň o zdraví. Představte si, jak se rozehřátí z tancování nebo živé debaty jdete "uvolnit" a dýchne na vás 10 stupňů Celsia...to vám pěkné zchladí hlavy a zmrazí náladu. Kluci by tady měli na "hajzlíkách" pořádně přitopit, protože to má kauzální efekt:

vyprázdněný host - spokojený host - zábavný a platící host

Dost už té toaletní litanie, raději se pokochejte pohledem na upravené bukurešťské silnice:

1 komentář:

  1. :-D teď jsem si vzpoměl na naší chaloupku v Orlických horách :-)

    OdpovědětVymazat