pondělí 21. května 2012

Zápisky bílého žoldáka

Ubi Ulearn system a další možnosti vzdělávání v Ubisoftu




 "Viděli jsme jednoho z těch grázlů jít u cesty. Byl úplně zfetovaný a na krku měl náhrdelník z lidských uší. Měl jich tam snad dvacet. Přemýšleli jsme, jestli ho pro dobro lidstva zastřelíme, nebo přejedeme..."

Když se v práci zrovna netestuje a nebo se nepřekládá, nebo nedejbože nechodí na meetingy...tak je celkem klid a můžeme si dělat do kopy co se nám zlíbí. Většinou to schytá U.LEARN systém a některá z e-learningových prezentací. Ubisoft se o svoje zaměstnance v tomto ohledu stará poměrně dobře. Prezentace jsou přehledné a lehce k nalezení. Každý nováček dostane v prvním e-mailu "UBI guide book", který mu zároveň svěřený HR pracovník předá do ruky v den nástupu. V něm najde veškeré informace relevantní pro jeho pozici a mimo jiné taky odkaz na U.LEARN. Prezentace jsou v angličtině nebo francouzštině. Na výběr je od "BUG identification & reproduction", přes "Be creative" až po "Manage individual performance" což v zásadě pokrývá 3 oblasti rozvoje - JOB, CORE a MANAGERIAL.

"Pustil jsem to tam, ti se rozlítli jak vrabci a byl klid. Druhý den nám přišlo do toho hotelu asi patnáct lidí poděkovat, nosili jídlo, dárky …"

Ale vzhledem k tomu, že jsem se připojil ke zdejšímu tréningovému týmu AIESEC Bukurešť tak ve volných chvílích připravuji prezentace a materiály pro úspěšné vedení celého tréningu. Kluci, respektive holky mají shortage of staff, tak jsem se uvolil jim občas vypomoci s předáváním znalostí. Z toho vyplývá, že poslední dobou ty volné pracovní chvilky trávím sháněním a pročítáním materiálů pro kouče a trenéry. Zrovna v neděli jsme si s Roxanou odbyli tandemovou premiéru v podobě "Facilitation skills" pro nejnovější přírůstky do řad trenérů v rámci projektu TEEN PATROL.

"Okem profesionála jsem pozoroval ochranku válející se s kalašnikovem pod hlavou ve stínu...Africká koncepce osobní ochrany je fajn, ale rozhodně vám nezaručí, že vás nezabijí."

Kromě toho jsme (rozuměj Čeští hokejisté) taky vyhráli bronzovou medaili na MS v hokeji 2012. Celou tu patálii jsem sledoval online, povětšinou s polským, ruským a nebo anglickým komentářem. Na finský a švédský se ještě moc necítím, ale třeba příště:-) Rumuni jsou stejně jako všichni jižněji položené státy závislí na fotbalu a siestě, takže hokejka je pro ně cizí slovo a puk urážka.

"...podívali jsme se z okna, a naštěstí jsem tam
měl kládu (pardon, automatickou pušku) s laserovým zaměřovačem. Bylo to tak sto padesát metrů, takže to fakt nebyl problém.
"

Dnešní článek věnuji všem přátelům, kteří se oddávají bolestné zábavě zvané AIRSOFT. Až to přijde, budou připravení. Když budete mít chvíli času a trochu toho odhodlaní, zkuste do googlu zadat heslo AFRIKA a rozšířit si obzory.

"Lidský život je i v Mali, které je Švýcarskem západní Afriky, stále nechutně levný..."

Citace jsou od týpka co si říká Dejv a jeho postřehy můžete sledovat na twitteru. Jaké je jeho pravé jméno a který účet sledovat? Tak na to už se snad raději zeptejte J.X. Doležala osobně.

PEACE do každého zásobníku!

Veškeré citace jsou převzaty z TOHOTO článku na stránkách časopisu Reflex a NEJSOU osobními názory autora těchto stránek.

Žádné komentáře:

Okomentovat